SEC fan admissions tests--Sabre and McHammer pass

Chop

10,000+ Posts
A light-hearted test of Southern stuff for fans of a soon-to-be SEC team. Not meant to be taken seriously, so don't get your panties in a wad anyone.

Keep track of your right and wrong answers, and see later if you meet the standard to be a true fan of an SEC team. (Answer key at the bottom of each post for the questions in that post).

Add more questions if you'd like.

NO CHEATING BY SEARCHING THE NET

Part 1 - Cuisine

1. This soup is a well known part of Low Country South Carolina cuisine:

a. Gumbo
b. Cream of corn soup
c. She crab soup
d. Chicken soup with gizzards
e. Boiled peanut soup


2. What is a moon pie?

a. Molasses pie served with vanilla ice cream on top
b. Marshmallow filling between graham crackers with a (usually) chocolate shell on the outside
c. Sweet potato pie filling between breading cut in the shape of a crescent moon
d. Round chocolate cake with a big round white circle of whipped cream in the center
e. Something nasty they only eat in Arkansas


3. Which of the following did Colonel Sanders work at before selling fried chicken?

a. Coal miner
b. Bartender
c. High school teacher
d. Prison guard
e. Gas station owner


4. What was Elvis' favorite food?

a. Peanut butter and banana sandwiches
b. Fried chicken
c. Corn dogs
d. Shrimp and grits
e. BBQ ribs


5. According to most Southerners, what is the best mayonaise (for those who like mayo)?

a. Helmanns
b. Heinz
c. Dukes
d. Jacksons
e. Piggy Wiggly store brand




ANSWERS BELOW























1. c
2. b
3. e
4. a
5. c
 
Last edited:
PART 2 -- CIVIL WAR STUFF



1. Historians regard all of the following Confederate Generals as good/competent generals, except 1. Which one is generally not regarded as a good/competent general on the battlefield?

a. Leonidas Polk
b. Robert E. Lee
c. Thomas "Stonewall" Jackson
d. Nathan B. Forrest
e. Patrick Cleburne



2. What do Southerners call that war in America from 1861-1865?

a. The Civil War
b. The War Between the States
c. The War of Northern Aggression
d. The Righteous War
e. The Big Folly


3. Which of the following Confederate Generals later became a Governor?

a. Robert E. Lee
b. John B. Hood
c. PGT Beauregard
d. John Gordon
e. Thomas "Stonewall" Jackson


4. Which of the following was a famous Civil War unit from Texas:

a. The Red River Boys
b. The Frontier Brigade
c. The Texas Cowboys
d. Terry's Texas Rangers
e. The Old Line


5. Which Civil War Confederate General flipped over to the Union/US Army after the war and put down riots by ex-Confederates in New Orleans during Reconstruction?

a. Nathan B. Forrest
b. John B. Hood
c. James "Pete" Longstreet
d. A.P. Hill
e. Huey Long, Sr.


ANSWERS BELOW:














1. a
2. c
3. d
4. d
5. c
 
PART 3 -- MUSIC

1. Which of the following is a Hank Williams, Sr. song?

a. Achy Breaky Heart
b. Jambalaya (On the Bayou)
c. T is for Texas
d. I'm Holding on to Nothing but the Wheel
e. I've Got Spurs that Jingle Jangle Jingle



2. What town was Elvis born in?

a. Memphis, Tennessee
b. Nashville, Tennessee
c. Yazoo City, Mississippi
d. Black Oak, Arkansas
e. Tupelo, Mississippi


3. Who is (or was) known as one of the greatest ever female banjo players?

a. Loretta Lynn
b. Roni Stoneman
c. Tammy Wynette
d. June Carter Cash
e. Dolly Parton


4. Which of these famous bluesmen came from Texas?

a. Muddy Waters
b. BB King
c. Lightnin' Hopkins
d. John Lee Hooker
e. Tail Dragger Jones


5. The following is a Johnny Cash song:

a. Hey Porter
b. Hey Dipsh!t
c. Hey Goober
d. Hey Sister
e. Hey Yankee


ANSWERS BELOW:












1. b
2. e
3. b
4. c
5. a
 
Last edited:
MISC.


1. This SEC Coach's team won the College Football National Championship in 1959, 1960, and 1962.

a. Paul "Bear" Bryant
b. Robert Neyland
c. Vince Dooley
d. Johnny Vaught
e. Ray Graves


2. What is "Moons Over My Hammy"?

a. A sex position
b. The same thing as the "Harvest Moon"
c. A dish at Denny's
d. A dish at Waffle House
e. Moon Pies grilled with ham


3. What is a Johnny Popper?

a. A big firecracker
b. A tractor
c. A dose of crystal meth
d. A crash on the 1st lap of a NASCAR race
e. A shot of Jack Daniels taken after eating a whole jalepeno


4. What party ran Strom Thurmond for President in 1948?

a. Democratic Party
b. States Rights Democratic Party
c. Republican Party
d. Segregation Democratic Party
e. Libertarian


5. On March 7, 1965, at a bridge in this town, police beat civil rights marchers with clubs.

a. College Station, Texas
b. Fayetteville, Arkansas
c. Oxford, Mississippi
d. Albany, Georgia
e. Selma, Alabama




ANSWERS BELOW














1. d
2. c
3. b
4. b
5. e (a and b were very good guesses though...)
 
Last edited:
What is the problem with Moon Pies?
Glad The War of Northern Aggression was included.
John Gordon - my best friend's a lot of greats grandfather (also note that his statue is still standing on the lawn of the Georgia Capital Building).
 
NASCAR


1. What number was Dale Earnhardt, Sr.'s car?

a. #1
b. #3
c. #20
d. #69
e. #88


2. Which of the following towns does NOT host a NASCAR circuit race?

a. Talledega, Alabama
b. Atlanta, Georgia
c. Rockingham, North Carolina
d. Darlington, South Carolina
e. Meridian, Mississippi


3. What's wrong with Jeff Gordon?

a. He's from North of the Mason-Dixon line
b. He'd a pretty boy who would get his a$$ kicked in a fight on pit row
c. His car (not his driving skills) was much better than that of his competition
d. He was the media's darling
e. All of the above


4. Who is the "King"?

a. Dale Earnhardt, Jr.
b. Richard Petty
c. Junior Johnson
d. Jimmy Johnson
e. Bobby Allison


5. Which of the following NASCAR tracks is a road course (not an oval)?

a. Martinsville, Virginia
b. Daytona, Florida
c. Watkins Glen, New York
d. Bristol, Tennessee
e. Fort Worth, Texas




ANSWERS BELOW




1. b
2. e
3. e
4. b
5. c
 
What is the problem with Moon Pies?
Glad The War of Northern Aggression was included.
John Gordon - my best friend's a lot of greats grandfather (also note that his statue is still standing on the lawn of the Georgia Capital Building).
Ummmmmmmmmmmmmmm. nothing on the Moon Pies. "e" was not the correct answer..................

Gordon was one of Lee's best generals--he rose to the top ranks too late to be of much help.
 
Ummmmmmmmmmmmmmm. nothing on the Moon Pies. "e" was not the correct answer..................

Gordon was one of Lee's best generals--he rose to the top ranks too late to be of much help.
He is the one who convinced Lee that it was time to quit.
 
MORE MISC


1. What do you call a White dude from rural/small town Florida whose family has lived in Florida for at least 3-4 generations?

a. Cletus
b. A Florida Snapper
c. A Salty Dog
d. A Florida Cracker
e. A Swamper


2. This town is full of literal rocket scientists

a. Clarksville, Mississippi
b. Huntsville, Alabama
c. Oak Ridge, Tennessee
d. Spartanburg, South Carolina
e. Cary, North Carolina


3. Pick the one school that was never in the SEC

a. Georgia Tech
b. Missouri
c. Sewannee
d. Clemson
e. Tulane


4. You can catch all of the following fish in Florida waters, except 1. Pick the 1 non-Florida fish

a. Bluefish
b. Bull Shark
c. Speckled Trout
d. Snook
e. Pompano


5. Which of the following were not among the "5 Civilized Tribes"?

a. Cherokee
b. Chickasaw
c. Chippewa
d. Choctaw
e. Creek/Muskogee



ANSWERS BELOW










1. d
2. b
3. d
4. a
5. c
 
HURRICANES

1. This Cat 4-5 blasted Coastal Mississippi in the early 1960s
a. Gertrude
b. Camille
c. Daisy
d. Leigh Ann
e. Marge


2. This Cat 5 storm devastated South Carolina in 1989.
a. Hubert
b. Huberta
c. Hugo
d. Hugh
e. Helen


3. This unnamed storm killed the most Americans of any hurricane ever--where did it hit?
a. Miami, FL
b. Galveston, TX
c. New Orleans, LA
d. Virginia Beach/Norfolk, VA
e. Moblie, AL


4. This 2005 hurricane flooded New Orleans, causing massive damage and permanent displacement of many thousands.
a. Jaques
b. Polly
c. Edna
d. Katrina
e. Shondra


5. This 1992 Cat 5 storm all but obliterated towns just South of Miami.
a. Andrew
b. Allen
c. Cecil
d. Daphne
e. Bertha


ANSWERS BELOW














1. b
2. c
3. b
4. d
5. a
 
Bonus Question:

Only one of the following SEC schools has NEVER, as in NEVER, EVER, EVER, EVER, won the National Championship in baseball. Pick the one and only SEC school listed below that has failed to win one single, solitary baseball National Championship in its entire history:

a. South Carolina
b. Vanderbilt
c. Oklahoma
d. LSU
e. Texas
f. Florida
g. Tennessee
h. Ole Miss
i. Mississippi State
j. Georgia
k. Texas A&M



ANSWER BELOW:
















k
 
MORE

1. The winningest basketball coach in SEC history.
a. Dale Brown
b. Billy Donovan
c. John Calipari
d. Rick Barnes
e. Adolph Rupp


2. If your wife says she's "Going to the Pig", where is she going?
a. The bathroom
b. The bank
c. A particular chain grocery store
d. The police station
e. The oil change/lube job shop


3. In South Carolina, liquor stores are called:
a. Hooch huts
b. Package stores
c. Three dot stores
d. Baptist revival tents
e. Government stores


4. What is Hoppin' John?
a. A kids pogo stick
b. A guy who's a really good dancer
c. Okra and tomatoes
d. A live bullfrog or cooked frog legs
e. Blackeyed peas and rice


5. This common side dish is served very frequently, with many meals, in Georgia:
a. Macaroni salad
b. Brunswick stew
c. Baked beans
d. Canned peaches
e. Pickled okra


6. Which two states was the Hatfield & McCoy feud fought in?
a. Tennessee and Kentucky
b. Tennessee and North Carolina
c. Tennessee and Virginia
d. Arkansas and Missouri
e. Kentucky and West Virginia


7. These American aristocrats were the big plantation lords of Tidewater Virginia up to the Piedmont, and they included many of our Nation's Founding Fathers such as Washington, Jefferson, Madison, Randolph, Lee, Byrd, Marshall, and more. They are commonly known as:
a. The Old Guard
b. Patrons of the Old Dominion
c. The Ancient 300
d. The First Families of Virginia
e. The American Cavalier Society


8. Which Florida town would it be easier to find bagels and blintzes rather than biscuits and gravy?
a. Jacksonville
b. Yeehaw Junction
c. Miami
d. Plant City
e. Ocala


9. Speaking of Florida, what could you do in "The Big O"?
a. Ride rides and meet princesses and Mickey Mouse
b. Fish for enormous bass
c. Ride horses
d. Swim in the ocean waves
e. Lots of things--just make sure you wear a condom


10. Which place is not full of Yankee transplants?
a. Jackson, Tennessee
b. Cary, North Carolina
c. The Sea Islands, South Carolina
d. Miami, Florida
e. Dallas, Texas


11. This state is usually ranked dead last in categories such as: income, health, education, literacy, etc.
a. Louisiana
b. Mississippi
c. Arkansas
d. Alabama
e. South Carolina


12. The following state has very low oil and gas production:
a. Texas
b. Louisiana
c. South Carolina
d. Arkansas
e. Oklahoma


13. The following state is the nation's leader in rice production:
a. Arkansas
b. Louisiana
c. Mississippi
d. Texas
e. South Carolina


14. Johnny Cash was born and raised here:
a. North Carolina
b. Tennessee
c. Texas
d. Arkansas
e. Georgia

15. John Heisman coached at these two current-or-former SEC schools:
a. Alabama and Tulane
b. Tennessee and Georgia
c. Auburn and Georgia Tech
d. Suwannee and Georgia Tech
e. Tulane and Suwannee


16. What was the nickname of the 1958 National Champion LSU Tigers' 2nd-Platoon Defense:
a. The Crazy Cajuns
b. The Swamp Monsters
c. The Cane Choppers
d. The Chinese Bandits
e. The Rolling Ball of Butcher Knives

ANSWERS BELOW
































1. e
2. c
3. b
4. e
5. b
6. e
7. d
8. c
9. b
10. a
11. b
12. c
13. a
14. d
15. c
16. d
 
Last edited:
A light-hearted test of Southern stuff for fans of a soon-to-be SEC team. Not meant to be taken seriously, so don't get your panties in a wad anyone.

Keep track of your right and wrong answers, and see later if you meet the standard to be a true fan of an SEC team. (Answer key at the bottom of each post for the questions in that post).

Add more questions if you'd like.

NO CHEATING BY SEARCHING THE NET

Part 1 - Cuisine

1. This soup is a well known part of Low Country South Carolina cuisine:

a. Gumbo
b. Cream of corn soup
c. She crab soup
d. Chicken soup with gizzards
e. Boiled peanut soup


2. What is a moon pie?

a. Molasses pie served with vanilla ice cream on top
b. Marshmallow filling between graham crackers with a (usually) chocolate shell on the outside
c. Sweet potato pie filling between breading cut in the shape of a crescent moon
d. Round chocolate cake with a big round white circle of whipped cream in the center
e. Something nasty they only eat in Arkansas


3. Which of the following did Colonel Sanders work at before selling fried chicken?

a. Coal miner
b. Bartender
c. High school teacher
d. Prison guard
e. Gas station owner


4. What was Elvis' favorite food?

a. Peanut butter and banana sandwiches
b. Fried chicken
c. Corn dogs
d. Shrimp and grits
e. BBQ ribs


5. According to most Southerners, what is the best mayonaise (for those who like mayo)?

a. Helmanns
b. Heinz
c. Dukes
d. Jacksons
e. Piggy Wiggly store brand




ANSWERS BELOW























1. c
2. b
3. e
4. a
5. c
Perfect score but I am from the Carolinas.
 
HURRICANES

1. This Cat 4-5 blasted Coastal Mississippi in the early 1960s
a. Gertrude
b. Camille
c. Daisy
d. Leigh Ann
e. Marge


2. This Cat 5 storm devastated South Carolina in 1989.
a. Hubert
b. Huberta
c. Hugo
d. Hugh
e. Helen


3. This unnamed storm killed the most Americans of any hurricane ever--where did it hit?
a. Miami, FL
b. Galveston, TX
c. New Orleans, LA
d. Virginia Beach/Norfolk, VA
e. Moblie, AL


4. This 2005 hurricane flooded New Orleans, causing massive damage and permanent displacement of many thousands.
a. Jaques
b. Polly
c. Edna
d. Katrina
e. Shondra


5. This 1992 Cat 5 storm all but obliterated towns just South of Miami.
a. Andrew
b. Allen
c. Cecil
d. Daphne
e. Bertha


ANSWERS BELOW














1. b
2. c
3. b
4. d
5. a
You didn’t include Hazel - legendary hurricane.
 
No, my brothers swear by Dukes.
Heisman is a football coach (and a trophy). I figured many would have a difficult time naming the two SEC or former-SEC teams he coached.

By the way, Heisman even coached at Rice.
 
MORE SPORTS

1. Of the 5 teams listed below, which team has the largest football stadium by seating capacity?

a. Auburn
b. Georgia
c. Florida
d. South Carolina
e. Ole Miss



2. If you are "Between the Hedges", where are you?

a. Mississippi
b. South Carolina
c. Georgia
d. Kentucky
e. Tennessee


3. Who is the winningest SEC football coach, by percentage wins, of all time?

a. Urban Meyer
b. Paul "Bear" Bryant
c. Vince Dooley
d. Robert Neyland
e. Nick Saban


4. Which team has the largest baseball stadium by seating capacity?

a. LSU
b. Arkansas
c. Mississippi State
d. Ole Miss
e. Alabama



5. Other than Alabama, which team has won the most SEC football championships?

a. Georgia
b. Tennessee
c. LSU
d. Florida
e. Auburn


ANSWERS BELOW
























1. b
2. c
3. d
4. d
5. a
 
Heisman is a football coach (and a trophy). I figured many would have a difficult time naming the two SEC or former-SEC teams he coached.

By the way, Heisman even coached at Rice.
I thought you misspelled Helmanns. I only scored perfect on the southern cuisine quiz.
 
Here's a tongue-in-cheek one with our neighbors in Louisiana in mind:

:beertoast:


1. Which of the following are Cajuns well known for?

a. bland food
b. an easy-going even temperedness
c. a disdain for accordion music
d. an intense love and admiration for the English
e. being too afraid to fight
f. a dislike of the great outdoors
g. a lack of hunting and fishing skills
h. an aversion to oilfield work
i. moving in mass to the huge "Cajun diaspora" in Minneapolis
j. zeal for the Protestant Christian faith
k. fear of speaking their minds / a reluctance to offer opinions
l. non-judgmental acceptance of unmarried teen pregnancy--especially within their families
m. being strongly in favor of stringent gun control
n. unwavering support for the Crimson Tide
o. none of the above













If you don't know the answer to this one, you'd better learn, and fast. Also, you'd better pronounce "Hebert" as "A-Bear".
 
Last edited:
They believe that if you're good, when you die you'll go to Port Arture

My dad always said that they cross the Sabine, get a real job, buy a pair of silk drawers, and change how they pronounce their last name.
 

100 Day Countdown 2024

Help us count down to game day with your favorite player pics.

100 Day Countdown 2024

Recent Threads

Back
Top